Nærmer den store dag sig? Så er det måske tid til at tænke over, hvilke blomsterønsker I har. Brudebuketten er brudens smykke, hvor stil og personlighed kan komme til udtryk. Der er mange ting at overveje i forbindelse med brudebuketten, blandt andet det åbenlyse som farver og blomstervalg. Men der er også ting som holdbarhed, skal det være en klassisk buket eller måske en mere moderne form for brudebinderi? Nedenfor vil jeg forklare lidt om de forskellige muligheder.

  • Håndbundet: Dette slags binderi egner sig godt til en klassisk, rund rokokobuket, eller en have/boheme inspireret buket. Den vil typisk bestå af blandede blomster i ønskede farver. Størrelsen ligger til den mindre side, hvis det er en rokoko. Håndtaget vil være af en vis tykkelse, og kan enten være beviklet med fx silkebånd, eller der kan laves et mindre håndtag med frie stilke i bunden. (Pris: 700-1000 kr.*)
  • Stiftet buket: Dette slags binderi er meget alsidigt. Der kan både laves en tæt rokokobuket, eller en buket med hæng. En stiftet buket er et stort håndarbejde. Håndtaget på buketten vil være fint og tyndt, da alle stilke er trådet op på ståltråd. Hele håndtaget bevikles med det ønskede bånd.  Holdbarheden på denne slags buket er typisk rigtig god, netop pga. trådningsarbejdet. (Pris: 1000-1500 kr.*)
  • Bridy: En buket lavet i bridy, holder rigtig godt. En bridy kan beskrives bedst som en ”oasis-mikrofon”. Dvs. blomsterne trækker vand, så længe oasisen er våd. -Præcis som alt andet oasis-arbejde. Det er kun fantasien der sætter grænser, når det gælder formen på sådan en buket. Den kan udføres som en rokoko, en tæt ”mark-style” eller havebuket, eller igen med dråbe eller hæng. Håndtaget har en fin tynd tykkelse, og hele håndtaget bevikles med bånd. Der er mulighed for en rigtig fin og detaljeret buket, med en rigtig flot bagside også. (Pris: 1200-2000 kr.*)
  • Andet brudebinderi: Ønsker man et mere moderne og anderledes udtryk i sin brudebuket, kan det være en idé at tænke lidt ud af boksen. Det kunne fx være et smukt limarbejde lavet på plade med et ultra tyndt håndtag, ”Siv-kurv” inkl. håndtag med blomsterarbejde nede i ”kurven” eller måske en kugle med hank ala en håndtaske. Lad os sammen udvikle og personliggøre en helt speciel brudebuket, man kun ser én gang. (Pris: efter aftale)

Husk al tilbehøret!

Ej at forglemme, skal der også tages stilling til knaphulsblomster til herrerne, brudepigebuketter, kirkepyntning (stolerækker og alterbuketter), samt ikke mindst bordpynt og pyntning af lokalet.

(*Prisen kan variere alt efter sæson, stil og blomsterønsker)