Et smukt sidste farvel kan udtrykkes på mange måder. Der kan indgå personlige blomsterønsker, farvevalg eller stil til ære for den afdøde. Eksempelvis en have/mark inspireret blomsterkreation til en haveglad person.

  • Bårebuket: En bårebuket er en buket bundet så den kan ligge pænt, med en flad bagside. Alle blomster kan bruges, og de kan laves i forskellige størrelser efter ønske. Hvis der skal bånd på en bårebuket, anbefales der er en blomsterpris på mindst 350,- plus båndets pris, da båndet ellers vil fylde for meget i forhold til blomster. (Pris: 150-1000 kr.*)
  • Båredekoration: Vælger man en båredekoration, får man blomsterne lidt mere op i højden den vil fylde mere end en bårebuket. Dekorationen laves i oasis, og holdbarheden er derfor god. Formen kan variere efter ønske, fx en høj ”søjle”, en klassisk trekantet facon, eller måske en rund pudeform. Der kan sættes bånd på alle størrelser og faconer, hvis man ønsker det. (Pris: 500-1500 kr.*)
  • Rundpyntet Krans: En rundpyntet krans er lavet i oasis, og har blomster hele cirklen rundt. Mange detaljer kan laves i dette arbejde, og de fåes i mange størrelser. Ønsker man et ekstra lækkert touch, kan mindre planter som husløg, sukkulenter eller måske en orkidé tilføjes i kransen. Ønsker man et naturligt blomsterarbejde, kan grene og andre naturmaterialer også indgå. Bånd kan sættes på alle størrelser, dog anbefales en mellem størrelse og op, for et harmonisk arbejde. (Pris: 500-3000 kr.*)
  • Klassisk Krans: Denne krans er normalt lavet på en cypres -eller salalbund, og blomsterne troner typisk op i en spids, bag på kransen. Dette arbejde tager sig specielt godt ud, hvis den står op af kisten til begravelsen. Orkidé-planter er super flot at tilføje. Grene og andre naturmaterialer tager sig også rigtig godt ud, i sådan en krans. Kransen har en god stor størrelse, og et bånd passer rigtig godt til denne. (Pris: 800-1700 kr.*)
  • Åbent/Lukket Hjerte: Et kærligt sidste farvel. Stod afdøde dig særlig nær, er et hjerte en smuk måde at sige farvel på. De laves både åbne og lukkede, og begge dele er rigtig flot. Størrelserne varierer alt efter ønske, og kan laves fra helt små til meget store. Mange detaljer kan tilføjes i denne blomsterkreation, og der er rig mulighed for at gøre arbejdet unikt, samt tilføje mindre planter som nævnt i den rundpyntede krans. Skal der bånd på hjertet, anbefales en mellem til stor størrelse for de rigtige proportioner. (Pris: 500-2500 kr.*)
  • Kistepynt: Kistepynten er her hvor afdødes personlighed, ønsker og måske interesser kan vises. En sejler kunne fx udtrykkes med blomster i maritime farver -blå, hvid, grønne og lilla nuancer, og et livligt og let blomstervalg. Kistepynt laves i tre størrelser, en kvart, halv og en hel version. En kvart er til dem hvor blomsterne måske ikke har den store betydning, men man stadig gerne vil pynte lidt på kisten til det sidste farvel. Den halve kan være at foretrække hvis man har valgt en flot kiste, eller ikke ønsker det helt store blomsterhav. En hel pynt er super flot, og kan laves meget overdådigt eller enkel alt efter ønsker. (Pris, kvart:800-1200,- halv: 1200-2000 kr.* Pris, hel: 2000-4000 kr.*)
  • Bånd: Der er to ender på et bånd, hvor der på det ene er plads til en personlig hilsen, og det andet til hvem blomsterne er fra. Eksempler på hilsner kunne være: En sidste hilsen – Et kærligt farvel – Hvil i fred – God rejse – I hjertet gemt, men aldrig glemt. (Pris: 150 kr.)

Glem ej…

Til en begravelse skal der også tages stilling til kirkepyntning, som stolerækker og alterbuketter, hvis man har specielle blomsterønsker. Nogle kirker har selv alterbuketter i deres egne farver, så hvis man ønsker kirkens udsmykning skal passe til kistepynten, er det en god idé at bestille udsmykning samtidig med pynten. Mange ønsker også eksempelvis røde, enkelte roser til at ligge på kisten efterfølgende.

(*Prisen kan variere alt efter sæson, stil og blomsterønsker)